Kunnskapsprøven - alkoholservering

Kunnskapsprøven er obligatorisk for styrere og stedfortredere i virksomheter som har eller søker om alminnelig salgs- eller skjenkebevilling for alkohol. Det er 2 kunnskapsprøver. En for salgsbevilling i butikk og en for skjenkebevilling på restaurant/bar/pub.

Hvordan ta prøven

Alle som ønsker det kan ta kunnskapsprøvene. Den som skal være styrer eller stedfortreder på et sted med salgs- eller skjenkebevilling må ha bestått kunnskapsprøven, og ha fylt 20 år.

Kommunen legger til rette for at du kan ta prøven. Du må kunnskap om alkoholloven, forskrift til alkoholloven og kommunens alkoholpolitiske retningslinjer.

Prøven kan tas flere ganger dersom den ikke bestås.

Ta med

Legitimasjon

Kriterier

Kunnskapsprøven om alkoholloven er en flervalgsprøve. Du får 45 minutter til å besvare prøven. For å bestå prøven, må du ha 16 av 21 riktige svar.

Behandling

Når du har bestått kunnskapsprøven, utsteder kommunen bevis.

Hvem kan ta prøven

Styrer og stedfortreder i virksomheter som har eller søker om skjenkebevilling.

Personer som har tilknytning til en virksomhet med statligskjenkebevilling (tog, fly, forsvarets befalsmesser o.l), kontakter fylkesmannen.

Hva koster det?

Gebyr for å avlegge prøven, er kr. 300,-. Det må betales gebyr for hver oppmelding.

Det er ingen klagemulighet, men du kan ta prøven om igjen.

Annen informasjon

JLIB_HTML_CLOAKING