Eining for service, reiseliv og kultur

Sentraladministrasjonen

Sentraladministrasjonen er direkte undelgt rådmannen og består av eining for service, reiseliv og kultur og eining for økonomi og personal.

EININGSLEIAR FOR SERVICE, REISELIV OG KULTUR

Odd Helge Liestøl
Adresse: Gardsvegen 68, 4540 Åseral
Besøksadresse: Åseral rådhus, 4540 Åseral
Telefon: 38 28 58 00 / Mobil: 918 68 502

SERVICEKONTOR

Servicekontoret er kontaktpunktet inn til Åseral kommune. Publikum blir teken i mot av servicekontoret ved ankomst til Åseral rådhus. Sentralbordet er i tillegg betjent frå kontoret. Her kan ein få informasjon om kommunen, ein viser veg til rett sakshandsamar/avdeling. Servicekontoret har dei fleste skjema som blir brukt i kommunen tilgjengeleg, og er hjelpsam med utfylling av desse. Servicekontoret faktuerer kommunen sine innbyggjarar for varer og tenester så som kommunale avgifter, barnehage, SFO, heimehjelp, matombringing, leigeinntekter m.v. Vidare har servicekontoret ansvar for kommunens heimeside, politisk møtebehandling, bustøtte, kommunalt utdanningstipend, infosida, utlån av møterom/selskapslokaler rådhuset, sal av bygdebøker m.v., samt diverse tenester så som kopiering, laminering, innbinding m.v.

MINNE KULTURSENTER

Tor Reidar Austrud
Besøksadresse: Minne kultursenter, Ljoslandsvegen 9, 4540 Åseral
Telefon: 38 28 58 62 / Mobil: 928 44 735

KULTURKONSULENT

Jorunn Tove Høiland
Besøksadresse: Minne kultursenter, Ljoslandsvegen 9, 4540 Åseral
Telefon: 38 28 58 00 / Mobil: 901 41 170

Kulturtilbodet i Åseral er godt og variert. Det er jamn aktivitet med blant anna bygdekino, bibliotek, konsertar, utstillingar, kulturmønstring og meir. I tillegg er det mykje aktivitet i regi av lag og foreningar. Sommaren 2010 blei Minne Åseral kulursenter opna. Senteret skal vise Åserals kulturarv og kulturliv, og det rommer bygdemuseum, galleri, turistinformasjon, kafé og ikkje minst ein flott eplehage der ein kan nyte utekonsertar.

ÅSERAL UNGDOMSKLUBB

Ungdomsklubbleiar: Vibeke Sandåker
Besøksadresse: Gardsvegen 68, 4540 Åseral
Telefon: 38 28 58 00 / Mobil: 47 26 87 30

ÅSERAL FOLKEBIBLIOTEK

Biblioteksjef: Tove Larsen
Besøksadresse: Bordalen 6, 4540 Åseral
Nettside: www.maaha-bibliotekene.no

Åseral bibliotek er eit kombinert folke- og skulebibliotek. I tillegg til bøker, kan du låne filmar, musikk, ljodbøker, magasin, tidsskrift og gamle avisutklypp. Viss me ikkje har dei bøkene du måtte ynskje å låne, kan du låne dei inn frå andre bibliotek via fjernlån. Til slutt kan vi nemne at biblioteket har 3 PC'ar med internett  og skrivar til disposisjon. Åseral bibliotek disponerar eit stort lokale i øvste etasje i Åseral fleirbrukshus like ved Kyrkjebygd skule i Bordalen. Biblioteket samarbeidar tett med biblioteka i Audnedal, Marnardal og Hægebostad, kalla MÅHA-samarbeidet.

KULTURSKOLEN FOR ÅSERAL, AUDNEDAL OG HÆGEBOSTAD
Rektor ved Kulturskulen: Kjell Gierstae
Adresse: Birkeland, 4595 Tingvatn
Besøksadresse: Birkeland, 4595 Bordalen
Nettside: www.ikskolen.no

Kulturskulen er eit interkommunalt samarbeid mellom Åseral, Audnedal og Hægebostad kommune.  Adminstrasjonen ligg i Hægebostad.Det blir gjeve undervisning på blandt anna gitar, sang, band,fiolin, piano, bass, revy,tegning/maling o.l. Dette kan imidlertid variere frå år til år avhengig av søkjarmasse og lærarkrefter.

Vakttelefoner