Autorisasjonsbevis

Alle som vil kjøpe eller bruke plantevernmidler i yrkesmessig sammenheng må ha et gyldig autorisasjonsbevis. Det er Mattilsynet som forvalter ordningen og Fylkesmannen i hvert fylke som har ansvar for at det blir avholdt autorisasjonskurs. Når man har tatt kurs og bestått eksamen, er det landbruksforvaltningen i kommunen som avgjør om du er berettiget autorisasjon og sender forespørsel til mattilsynet om utstedelse av bevis. Deretter kan det ta 1-2 uker før beviset kommer.

Dersom beviset ikke er kommet når det har gått en måned etter bestått eksamen, så bør du ta kontakt med kommunen. Det samme gjelder dersom du har behov for et midlertidig autorisasjonsbevis mens du venter på beviset fra mattilsynet.

JLIB_HTML_CLOAKING

JLIB_HTML_CLOAKING