Digital postkasse

Kommunen ønsker å tilby sikker og enkel digital postgang til de som ønsker det. Derfor innfører vi nå digital post for enda flere tjenester, og fremover blir dette altså tilgjengelig for saksgangsdokumenter fra barnevernet, for flere helse- og omsorgstjenester, voksenopplæring og flyktning. Det vil si at vi sender ut brev som går til den digitale postkassen til de som har det, og som printes og sendes i post for alle andre.

Mer informasjon om løsningen finner du her: https://www.norge.no/nb/om-digital-postkasse

Kommunen er allerede i gang med digital post for flere tjenester, og det er viktig for oss at alle mottakere holder sin kontaktinformasjon oppdatert. Først da blir tjenesten så god som den kan være - både for oss og for deg som bruker. Dersom du ikke registrerer en digital postkasse, så får du altså brevene fra oss i postkassen din som vanlig. Med en digital postkasse får du en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt, slik som brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon. Det offentlige kan ikke bruke vanlig e-post til å sende slik informasjon.

Kommunen innfører samtidig digitalt arkiv for de nevnte tjenestene, slik at vi får en smidigere saksbehandling og enklere tilgang til det som ligger i arkivet vårt. For oss er disse to endringene en viktig digitalisering, og vi gleder oss over å at det gjør vårt tilbud til deg som innbygger og bruker enda bedre!

Åseral kommune

Post- og besøksadresse: